دانش آموختگان رشته علوم تغذیه مجاز به تاسیس دفتر مشاوره تغذیه ، رژیم درمانی و استفاده از تعرفه خدمات تغذیه ای با آخرین مدرک تحصیلی خود هستند . یکی از شرایط لازم برای بهره برداری از کلینیک تغذیه ، داشتن کارت نظام پزشکی است که همراه با سایر مدارک مانند مشخصات ساختمانی و تجهیزات ضروری برای اخذ مجوز به وزارت بهداشت ارسال می شود .
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب تغذیه و رژیم درمانی
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب تغذیه و رژیم درمانی
علوم تغذیه یکی از رشته های گروه علوم پزشکی است که هدف آن ارائه خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در هر یک از سطوح ابتدایی ، پیشگیری ، درمان و بازتوانی بیماری ها از طریق وضع تغذیه بیماران در هر گروه سنی و ویژگی های خاص جسمی می باشد .
تاسیس مطب تغذیه بر اساس شرایط و ضوابط خاصی صورت می گیرد . به طور مثال گاهی متقاضیان قبل از دریافت مجوز حتما باید طرح های انسانی را گذرانده باشند و گاهی نیز با داشتن همان مدرک تحصیلی اجازه تاسیس کلینیک تغذیه را خواهند داشت . این ضوابط متقاضیان را ملزم به دانستن جزئیات مربوط به تاسیس مطب تغذیه می کند که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت .
دانش آموختگانی که حداقل در یکی از مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و یا دکتری در رشته علوم تغذیه فارغ التحصیل شده اند امکان اخذ مجوز تاسیس مطب تغذیه و رژیم درمانی را با رعایت شرایط زیر دارند .
کارشناسان ارشد علوم تغذیه که رشته مقطع کارشناسی را در رشته هایی غیر از تغذیه گذرانده اند می بایست گواهی دو سال سابقه کار رژیم درمانی در یکی از بیمارستان های تابع علوم پزشکی داشته باشند .
فقط متقاضیانی که مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته علوم بهداشتی در تغذیه گذرانده اند مجاز به استفاده از تعرفه خدمات تغذیه ای خواهند بود .
اجازه تاسیس دفتر کار فقط به اشخاص حقیقی واجد شرایط داده خواهد شد .
به هر متقاضی فقط یک مجوز تاسیس دفتر مشاوره تغذیه داده می شود .
اگر متقاضیان ، فارغ التحصیل رشته های علوم پزشکی در مقطع لیسانس هستند می توانند با مطالعه مقاله زیر از لیست رشته های وزارت بهداشت در مقطع کارشناسی ارشد مطلع شده و در رشته مورد نظر خود ادامه تحصیل دهند .
شرایط بهره برداری از مطب تغذیه :
برای دریافت مجوز و بهره برداری از کلینیک تغذیه ، تهیه مدارکی ضروری است که در صورت عدم ارائه مدارک خواسته شده امکان موافقت با درخواست متقاضیان وجود نخواهد داشت . این مدارک عبارت اند از :
اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه
اصل و تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت
اصل و تصویر کارت نظام پزشکی
اصل و تصویر کارت ملی
اصل و تصویر گواهی تسویه حساب صندوق رفاه دانشجویان
اصل و تصویر گواهینامه موقت یا تاییدیه تحصیلی
اصل گواهی عدم سوء پیشینه و اعتیاد
سه قطعه عکس 3 * 4 رنگی
اصل و تصویر آخرین حکم کارگزینی کارمندان
اصل و تصویر گواهی عدم نیاز در غیر ساعات اداری کارمندان
فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی اجازه تاسیس درمانگاه نیز داشته و می توانند اقدامات لازم در این راستا را انجام دهند .
پزشکانی که در طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت شرکت کرده اند بیشتر با تجهیزات مورد نیاز مطب ها آشنا هستند . با این وجود برای تاسیس مطب تغذیه ، متقاضی باید تاییدیه مکان ، ساختمان ، امکانات و تجهیزات دفتر کار را از کارشناسان دانشگاهی مربوطه گرفته و سپس اقدامات زیر را انجام دهد :
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه معتبر
تکمیل فرم تعهد عدم اشتغال در بخش کشوری و لشگری برای غیر کارمندان
صحت مدارک ارائه شده بر عهده متقاضی است
اعضای هیات علمی تمام وقت مجاز به تاسیس این گونه دفاتر نیستند
شرایط تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس مطب تغذیه :
حداقل فضای فیزیکی لازم جهت دفاتر کار مشاوره تغذیه معادل 31 متر شامل اتاق مشاور ، اتاق انتظار و سرویس بهداشتی است .
حفظ استقلال مطب در صورتی که در فضایی مشترک با سایر مطب ها تاسیس شود .
حداقل تجهیزات شامل ترازو ، قد سنج ، متر ، نمودار های لازم و دستگاه فشار سنج می باشد .
دفتر کار باید از نظر فضا ، نور ، صدا و دما مطابق با مقررات ایمنی باشد .
در صورت علاقه به تحصیل مجدد در رشته های پزشکی مانند علوم تغذیه می توانید با مراجعه به مقاله زیر اطلاعات لازم را کسب کنید . همچنین کارشناسان مشاوره هیوا پاسخگوی سوالات شما بوده و متقاضیان را از طریق سیستم مشاوره تلفنی هیوا راهنمایی می نمایند .
✔️ یکی از مهم ترین شرایط تاسیس کلینیک تغذیه و رژیم درمانی داشتن مدرک تحصیلی مربوط به رشته تغذیه است . سایر شرایط در متن مقاله موجود است .
✔️ متقاضیان تاسیس مطب تغذیه در صورتی که رشته مقطع کارشناسی شان متفاوت از تغذیه باشد می بایست در طرح نیروی انسانی شرکت نمایند .
✔️ تمام مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز در متن مقاله موجود است . از جمله یکی از اصلی ترین مدارک داشتن کارت نظام پزشکی است .
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب تغذیه و رژیم درمانی
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب تغذیه و رژیم درمانی
سلام وقت بخیر با مدرک کارشناسی تغذیه بدون گذراندن طرح ۲ ساله میشه مطب زد؟ممنون
سلام . شرایط تاسیس مطب تغذیه رو ندارین .
سلام جهت پروانه دفتر کار تغذیه در درمانگاه یکی از مدارک لازم اعلام نیاز مرکز درمانی می باشد . این نامه باید خطاب به چه فرد یا اداره ای باشد ؟ ممنون
سلام . مرکز درمانی باید به وزارت بهداشت اعلام نیاز کنه .
سلام.من دانشجوی ترم چهارم علوم و صنایع غذایی بهشتی هستم.با چ شرایطی میتونم برای رشته علوم تغذیه مطب بزنم؟اگ کنکور ارشد تغذیه قبول شم امکانش هست ک بتونم مطب بزنم؟
اطلاعات مفیدی بود تشکر از عوامل سایت
سلام وقت بخیر ببخشین من لیسانس علوم صنایع غذایی دارم و امسال ارشد تغذیه قبول شدم بنابراین قانون من پروانه کار و مطب زدن نمی گیرم ؟ در صورت نداشتن مطب و کار در بیمارستان چه موقعیت های شغلی دیگری وجود داره ؟
سلام . طبق قانون اعلام شده شما نمی تونین مجوز تاسیس مطب تغذیه بگیرین ، می تونین در بیمارستان و ... فعالیت کنین .
با سلام و احترام ببخشین این درسته که این دو مصوبه یعنی مثلا گذراندن طرح برای دانشجویانی که کارشناسی غیر مرتبط و ارشد تغذیه دارند مجوز مطب داده میشه فقط برای سال 96 ؟ و به فارغ التحصیلان ارشد سال 96 به بعد که کارشناسی غیر مرتبط داشته باشند مجوز مطب با وجود گذراندن طرح داده نمیشه ؟
سلام . شما می تونین مجوز تاسیس مطب تغذیه بگیرین ، این قانون برای پذیرفته شدگان سال 99 به بعد لحاظ میشه .
سلام ، اطلاعیه مدارک مورد پذیرش ارشد تغذیه اومده که عنوانی داره مبنی بر اینکه با کارشناسی غیرمرتبط اگر ارشد قبول شوید به شما پروانه کار داده نخواهد شد .. حتی دیده شده در بعضی سایت ها که میگن حتی با گرفتن دکترا هم در صورت کارشناسی غیر مرتبط مجوز کار نمیدن . الان این مورد صحیحه ؟
سلام . طبق اطلاعیه ای که در سایت سنجش پزشکی منتشر شده ، به پذیرفته شدگان ورودی سال تحصیلی 99-1400 به بعد رشته های گروه تغذیه که دارای مدرک کارشناسی رشته هایی غیر از علوم تغذیه هستن شماره نظام پزشکی و پرونده کار داده نخواهد شد ، بنابراین طبق این اطلاعیه پذیرفته شدگان رشته علوم تغذیه در مقطع ارشد در سال تحصیلی 99-1400 با مدرک کارشناسی نامرتبط شرایط تاسیس مطب تغذیه رو نخواهند داشت .
سلام وقتتون بخیر من اگه مدرک کارشناسیمو علوم صنایع غذایی یا مهندسی علوم صنایع غذایی از دانشگاه پیام نور یا غیرانتفاعی بگیرم ، و بعدش ارشدمو از یه دانشگاه دیگه در رشته ی علوم تغذیه بگیرم ، شماره ی نظام پزشکی و حق تاسیس مطب دارم؟ (البته با شرایطی که فرمودید : گذروندن دو سال طرح و ...) ممنون میشم سریعتر جوابمو بدید
سلام . با شرایطی که اعلام کردین شرایط تاسیس مطب تغذیه رو دارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©